1950

Gert Scholman richt een loon en spuitbedrijf op om boeren te helpen met allerlei werkzaamheden. Het machinepark bestond toen uit; een trekker en een bomenspuit. .

1950-1980

In deze periode zijn er allerlei werkzaamheden bijgekomen, waaronder Hooien, slootwerkzaamheden en het scheren van koeien in de winter

1980

Er wordt een lichtboxenstal gebouwd, waarna de werkzaamheden uitgebreid worden met het houden van melkvee.

1989

 In dit jaar wordt het bedrijf door Gert Scholman overgedragen aan twee van zijn zonen, die ieder een bedrijfstak voortzetten. Het melkvee wordt gerund door Nico Scholman en het Loonwerkbedrijf door Corné Scholman. Er Wordt tevens dat jaar geïnvesteerd in een mobiele kraan en worden werkzaamheden uitgebreid met bouwactiviteit, mede omdat er al tal boeren uitgekocht werden voor woningbouw

1998

Het melkveebedrijf split van het Loonbedrijf en verhuisd naar Montfoort. Het loonbedrijf gaat zelfstandig voort onder de naam loonwerkbedrijf Scholman.

1998-2000

In deze twee jaar worden allerlei machines aangeschaft ten behoeve van de bouw en agrarische sector.

2000

Het bedrijf maakt de beslissing om alleen verder te gaan in de bouw en de agrarische tak af te stoten.

2005

Loonwerkbedrijf Scholman wordt omgezet naar Scholman Infra B.V. en specialiseert zich meer in de aanleg en het onderhoud van ondergrondse infrastructuur en dan met name kabels en leidingen.

2005-2018

Het personeelsbestand groeit van 3 naar 12 personen en tal van machines worden aangeschaft. Inmiddels worden er zelfstandig projecten aangenomen als onderaannemer voor en energiebedrijven.

2018

De 3e generatie is aangeschoven en denkt mee over de toekomst van Scholman.

2020

70-jarig jubileum.