1950

Gert Scholman richtte een loon- en spuitbedrijf op om boeren te helpen met allerlei werkzaamheden. Het machinepark bestond toen uit een trekker en een bomenspuit.

1950-1980

In deze periode zijn er allerlei werkzaamheden bijgekomen, waaronder hooien, slootwerkzaamheden en het scheren van koeien in de winter.

1980

Er wordt een ligboxenstal gebouwd, waarna de werkzaamheden uitgebreid worden met het houden van melkvee.

1989

In dit jaar werd het bedrijf door Gert Scholman overgedragen aan twee van zijn zonen, die ieder een bedrijfstak voortzetten. Het melkvee werd gerund door Nico Scholman en het loonwerkbedrijf door Corné Scholman. Er werd dat jaar tevens geïnvesteerd in een mobiele kraan en werden de werkzaamheden uitgebreid met bouwactiviteiten, mede omdat er al talloze boeren waren uitgekocht voor woningbouw.

1998

Het melkveebedrijf splitste zich af van het loonbedrijf en verhuisde naar Montfoort. Het loonbedrijf ging zelfstandig verder onder de naam Loonwerkbedrijf Scholman.

1998-2000

In deze twee jaar werden allerlei machines aangeschaft ten behoeve van de bouw- en agrarische sector.

2000

Het bedrijf besloot alleen verder te gaan in de bouw en de agrarische tak af te stoten.

2005

Loonwerkbedrijf Scholman werd omgezet naar Scholman Infra B.V. en specialiseerde zich meer in de aanleg en het onderhoud van ondergrondse infrastructuur, en dan met name kabels en leidingen.

2005-2018

Het personeelsbestand groeide van 3 naar 12 personen en er werden talloze machines aangeschaft. Inmiddels werden er zelfstandig projecten aangenomen als onderaannemer voor energiebedrijven.

2018

De 3e generatie is aangeschoven en denkt mee over de toekomst van Scholman.

2020

Scholman vierde het 70-jarig jubileum.